معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور:
استخدام دولتی در شرکت‌های دانش‌بنیان معنایی ندارد

معاون علمی و فناوری رییس جمهور توسعه کسب و کار و رونق اشتغال در کشور را مستلزم بهبود و توسعه فضای کسب و کار دانست و گفت: اگر می‌خواهیم مدرک‌گرایی در کشور از بین برود باید روش اقتصادمان را تغییر بدهیم و جوانان نخبه و دانش‌آموخته را در حوزه کارآفرینی، شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپ‌ها حمایت‌ کنیم.
سورنا ستاری در یازدهمین جشنواره کارآفرینان برتر در وزارت کار، اظهار کرد: باید کارآفرینی را توسعه بخشیم و جایگاه کارآفرینانی که مایل به استخدام دولتی نیستند را ارتقاء بدهیم.
وی با بیان این‌که هدف از آموزش در کشور باید تغییر کند، افزود: استارت‌آپ‌هایی که چند سال قبل ایجادشان جنایت بود و آنها را خائن می‌دانستند امروز یک افتخار ملی به شمار می‌آیند.
معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور ادامه داد: اکنون بیش از ۳۰۰ شرکت دانش بنیان با ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد و با ۱۰۰ هزار نفر مشغول کارند و افتخار می‌کنیم که جوانان ما در دانشگاه‌ها استارت‌آپ‌ ایجاد می‌کنند و بعد از شش ماه با یک تیم ۱۵ نفره شش میلیارد تومان قیمت‌گذاری می‌شود.
ستاری اظهار کرد: زمانی شرکت‌های شل و توتال و هگزان مطرح بودند، ولی امروز فیس‌بوک، واتس‌آپ را ۲۱ میلیارد دلار می‌خرد. شرکتی که فقط ۴۸ نفر در آن کار می‌کنند و ما نیز کم کم جایگاه خود را پیدا می‌کنیم و هم اکنون شرکت‌های سه هزار میلیاردی مثل آسان پرداخت و دیجی کالا را داریم.
وی در ادامه کارآفرینی را یک فرهنگ با ارزش دانست و گفت: در حوزه دانش بنیان نیازمند تعریف محیط کسب و کار جدید هستیم و باید نگاه ویژه‌ای به کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان در بحث معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای داشته باشیم.
معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور بیان کرد: اگر می‌خواهیم بچه‌های ما و جوانان و فارغ‌التحصیلان در کشور بمانند، باید اقتصادی داشته باشیم که پایه‌اش به جای نفت، متکی به انسان باشد. قدرت‌های مالی بزرگ اقتصادی هیچ‌ کدام منابع محور نیستند و انسان محورند.
ستاری رشد مقالات علمی ایران در دنیا را ۱۷.۵ درصد ذکر کرد و گفت: این جایگاه از تغییر روش اقتصاد در ایران به دست آمده است.
به گفته وی، رشد مقالات در کشور به پشتوانه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه‌ی پژوهش نیاز دارد چون با پول دولت پژوهش کیفی حاصل نمی‌شود.
معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور با بیان این‌که باید از اقتصاد نفتی فاصله بگیریم، اظهار کرد: دوران سیمان و فولاد و پتروشیمی گذشته و دوران سرمایه‌گذاری بر روی استارت‌آپ‌ها خلاق و شرکت‌های دانش بنیان فرا رسیده است و شاهدیم هر روز یک اپلیکیشن جدید به بازار می‌آید که زندگی ما را دگرگون می‌کند.
ستاری ادامه داد: باید از ایده‌های جدید در حوزه کسب و کار استقبال کنیم و کارآفرینی را نهادینه و تقویت کنیم.
وی متذکر شد: در شرکت‌های دانش بنیان معنی اشتغال استخدام است و اگر می‌خواهیم مدرک‌گرایی از بین برود باید اقتصادمان را تغییر بدهیم و جوانان نخبه و دانش آموخته خود را در حوزه دانش بنیان و استارت‌آپ‌ها حمایت کنیم.
معاون علمی‌وفناوری رییس جمهور در پایان برای هرگونه همکاری در زمینه‌ی شرکت‌های دانش بنیان، استارت‌آپ‌ها اعلام آمادگی کرد و گفت: پتانسیل بالایی داریم و جنگیدیم تا محیط کسب و کار جدید را توسعه بدهیم. اکنون فضا برای کار و حرکت و سرمایه‌گذاری مهیاست و در سال آینده جهش بزرگی در حوزه کارآفرینی جوانان شاهد خواهیم بود.

تاريخ ايجاد: 06/03/1396 05:30 ب.ظ
تاريخ آخرين اصلاح : 06/03/1396 01:01 ب.ظ