یک ایده ساده برای ایجاد شغل و افزایش درآمد

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این که فضای کسب و کار در داخل کشور نامناسب است، اظهار کرد: یکی از دلایل عمده این مساله نبود احساس امنیت در جامعه است. در همین فضای مجازی با ایجاد محدودیت‌ها احساس امنیت را از فعالان این حوزه سلب می‌کند. نیروی کاری که امنیت و حقوق فردی نداشته باشد نمی‌تواند بهره‌وری و خلاقیت بالایی هم داشته باشد.

میثم موسایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به حوزه گردشگری به عنوان یک بازار پررونق بالقوه برای کشور، اظهار کرد: در حوزه گردشگری ما حداقل می‌توانیم حدود ۲۰ میلیون گردشگر را در سال جذب کنیم، اما این اتفاق به دلیل موانع سیاسی مثل تاخیر در صدور ویزا رخ نمی‌دهد، در حالی که حتی امکانات زیرساختی آن در کشور وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه تهران با بیان این‌که بازار اشتغال در دنیا بسیار تغییر یافته است، اظهار کرد: درآمد کشور مصر از گردشگری چند برابر کشور ما است، در حالی که به لحاظ اقلیمی و میراث باستانی و فرهنگی هیچ چیز از آنها کم نداریم، اما از این فضا استفاده نمی‌کنیم.

موسایی در این زمینه وزارت امور خارجه و دیپلماسی کشور را مسئول دانست و گفت که دیپلماسی خارجی ما اگر فعال بودند باید با انجام رایزنی‌های فرهنگی و سیاسی خود در کشورهای مختلف حداقل روند صدور ویزا را بسیار کمتر از گذشته می‌کردند که این اتفاقا به نفع وضعیت سیاسی کشور هم تمام می‌شود به این صورت اگر کشور میزبان گردشگران بیشتری باشد کسی نمی‌تواند ما را تحریم کند.

این استاد دانشگاه با تاکید بر ضرورت دادن آموزش به شهروندان در راستای صنعت توریست، بیان کرد: ابتدایی ترین کار این است که به شهروندان و مخصوصا روستاییان و یا ساکنان مناطق تفریحی آموزش بدهیم که چگونه محیطی گردشگرپذیر را ایجاد کنند. مثلا یک خانه روستایی را چگونه طراحی و تزیین کنند تا مورد توجه قرار بگیرد و از سویی دیگر همان طراحی را از طریق اینترنت در بازار جهانی تبلیغ کنیم. امروزه خیلی از خانه‌های قدیمی مربوط به دوره قاجاریه و بسیاری از خانه‌ها و باغ‌های قدیمی قابلیت تبدیل به جاذبه‌های گردشگری را دارند.

وی در پایان با اظهار این که به ازای ورود هر گردشگر به کشور هفت شغل می‌توان ایجاد کرد، گفت: یک گردشگر به محض ورود به کشور از راننده تاکسی تا نیروی خدماتی و راهنمای گردشگری را به خود مشغول می‌کند که همه اینها درآمدزا است به علاوه این که اگر صنعت هتل سازی کشور نیز رونق بگیرد که بسیار اشتغالزا است.

تاريخ ايجاد: 29/08/1396 06:40 ب.ظ
تاريخ آخرين اصلاح : 29/08/1396 03:10 ب.ظ