عضو کمیته علمی کنفرانس بازی های دیجیتال:
تحقیق در صنعت بازی های رایانه ای باید جدی گرفته شود

عضو کمیته علمی کنفرانس دایرک (تحقیقات بازی‌های دیجیتال) گفت: تحقیق در صنعت گیم باید جدی گرفته شود، دانشگاه ها می توانند نقش پر رنگ تری در توسعه صنعت بازی سازی رایانه ای کشور داشته باشند.
یونس سخاوت روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: علاوه بر ابعاد حرفه‌ ای که در تولید بازی ‌های رایانه ‌ای مطرح است، همیشه دنبال آن بودیم تا بحث پژوهشی و علمی آن نیز توسعه یابد، چون اگر تنها بحث فنی مطرح باشد چالش ‌هایی برای صنعت بازی ‌سازی ما به وجود خواهد آمد.
وی گفت: اگر بحث تحقیق و پژوهش مطرح نباشد، صنعت گیم تا جایی رو به جلو حرکت می کند اما بدون شک موانعی پیش روی فعالان این صنعت قرار خواهد گرفت.
سخاوت ادامه داد: کنفرانس ‌هایی مثل دایرک می‌ توانند از یکسو ما را به هدف هموار کردن مشکلات صنعت گیم سوق دهد و از سوی دیگر می ‌تواند فرهنگ بازی‌ سازی را در جامعه نهادینه بیاندازد.
معاون دانشکده چند رسانه‌ ای اظهار کرد: دانشگاه تبریز تنها دانشگاهی است که در مقطع ارشد اقدام به جذب دانشجو کرده است و امسال دومین سال است آن است. من فکر می کنم این کار باید نهادینه شود و در دیگر دانشگاه‌ ها نیز رواج پیدا کند.
وی افزود: تجربه نشان داده است که استقبال خوبی از مبحث تحقیق در زمینه بازی‌ سازی صورت گرفته است،به عنوان مثال از کنفرانسی که قبلا در دانشگاه اصفهان برگزار شد استقبال خوبی شد و دانشجویان و محققان زیادی در آن شرکت کردند که دانشگاه تبریز نیز نقش پرنگی در آن داشت.
سخاوت ادامه داد: متاسفانه در کشور ما دانشگاه‌ های کمی به طور مستقیم در تولید بازی دست دارند و این موضوع یکی از مشکلات صنعت بازی‌ سازی ما است و ما باید این مانع را هرچه زودتر برطرف کنیم.
عضو هیات علمی دانشگاه هنر‌های اسلامی تبریز گفت: نبود نیروی متخصص در حوزه بازی‌ سازی بسیار جدی است و در حال حاضر بیشتر کسانی که اقدام به ساخت بازی می ‌کنند فعالیت اصلی شان در حوزه دیگری است و متخصص در حوزه بازی‌ های رایانه ‌ای نیستند ما باید در پرورش نیروی متخصص فعالیت بیشتری انجام دهیم و دانشگاه‌ ها بازیگران اصلی این هدف می ‌توانند باشند.
وی افزود: البته کمبود نیروی متخصص در این صنعت تنها مربوط به کشور ما نیست و بسیاری از کشور‌های فعال در این حوزه با این مانع روبرو هستند و برگزاری کنفرانس ‌ها و گردهمایی ‌ها نیز می‌ تواند نقش بسزایی برای تحقق این هدف داشته باشد.
سخاوت اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات ما در صنعت بازی ‌سازی کمبود ایده مناسب و خلاقانه است و برگزاری کنفرانس ‌های مختلف و یا برگزاری نمایشگاه‌ هایی مثل TGC می ‌تواند کمک به رفع این مشکل کند و این زمینه ایجاد شود تا هم ایده‌ های خوبی به وجود آید و هم سرمایه ‌گذاران ایده‌ های برتر را مورد حمایت خود قرار دهند.
عضو هیات علمی دانشگاه هنر‌های اسلامی تبریز افزود: امیدوارم در کنار رفع این مشکلات در بحث قانونگذاری و جدی گرفته شدن کپی ‌رایت نیز به جمع ‌بندی مناسبی برسیم تا بازی‌ سازان انگیزه برای تولید بازی ‌های بهتر داشته باشند.
وی گفت: برگزاری کنفرانس ‌هایی مثل دایرک و حتی کنفرانس ‌های موازی آن نقش پررنگی در رفع موانع صنعت گیم دارد و اگر چنین گردهمایی ‌های ادامه داشته باشد بدون شک صنعت بازی‌ سازی ایران روزهای درخشانی را در سال‌ های آینده در پیش خواهد داشت.
امسال اولین دوره DGRC با عنوان «کنفرانس تحقیقات بازی‌های دیجیتال: گرایش‌ها، فناوری‌ها و کاربردها» با همکاری دانشگاه علم و صنعت برگزار می‌شود و در محورهای اصلی اقتصاد، مدیریت و کسب‌وکار، ابعاد رفتاری و اجتماعی، گرافیک رایانه‌ای، هوش مصنوعی، جنبه‌های فنی، الگوریتم‌‌ها و معماری‌ها، پردازش، بازی‌های جدی و بازی‌وارسازی، تعامل‌پذیری و هنر و طراحی، دانش پایه نظری را از طریق پذیرش مقالات حائز صلاحیت، برگزاری پانل‌‎ها، کارگاه‌ها و برقراری ارتباط میان پژوهشگران و صنعت بسط می‌دهد.
اختتامیه این کنفرانس در 2 آذر ماه در دانشگاه علم و صنعت و مهلت ارسال مقاله ها تا 20 شهریور ماه خواهد بود.

تاريخ ايجاد: 25/05/1396 09:44 ب.ظ
تاريخ آخرين اصلاح : 25/05/1396 05:15 ب.ظ