fa ضرورت تغییر نظام پذیرش دانشجو رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت تغییر نظام پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها تاکید کرد. 12/3/2019 3:41:58 PM 12/3/2019 3:41:16 PM کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی /../IMG/NewsDef.png /../IMG/NewsDef.png کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مطرح کرد

ضرورت تغییر نظام پذیرش دانشجو

رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر ضرورت تغییر نظام پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها تاکید کرد.
سه‌شنبه 12 آذر 1398 ساعت 15:41
ضرورت تغییر نظام پذیرش دانشجو
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی در نشست مطبوعاتی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر ضرورت سنجش سلامت روان متقاضیان رشته های علوم پزشکی، اظهار کرد: سیستم و نظام سنجش آموزش کشور برای پذیرش دانشجو باید اصلاح شده و تغییر کند. به عبارت دیگر برای پذیرش دانشجوی رشته های علوم پزشکی کشور باید به سمتی حرکت کنیم که علاوه بر سطح علمی داوطلب، سلامت روان متقاضیان نیز سنجیده شده و با مصاحبه ها و تست های فنی متقاضیان با صلاحیت و با انگیزه وارد رشته های علوم پزشکی شوند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این رابطه تاکید کرد: باید در نظام آینده سنجش کشور همچون سالهای گذشته و همچنین بسیاری از کشورهای دیگر، دانشگاه راساً نسبت به پذیرش دانشجو اقدام کند اگر به این سمت حرکت کنیم انتخاب ها بسیار دقیق تر و متانسب با نیاز دانشجو و کشور انجام می شود.
وی افزود: به عنوان نمونه در بسیاری از کشورها دوره های پره مدیسین ارایه می شود که طی آن متقاضیان یک سال با بسیاری از مسائل و مفاهیم علوم بزشکی آشنا شده و در صورت داشتن توانمندی و انگیزه لازم وارد دوره اصلی رشته های علوم پزشکی می شوند این درحالی است که در کشور ما بسیاری از متقاضیان تنها با فشار خانواده و بدونه علاقه وارد رشته های علوم پزشکی می شوند.
دکتر زالی با اشاره به برنامه های دانشگاه در قالب افزایش نشاط و شور دانشجویی اظهار کرد: در این رابطه 28 راهکار فرهنگی اندیشیده شده که طی آن فضای مناسب فعالیت برای گروه‌های دانشجویی کانون های فرهنگی انجمن های علمی و نشریات دانشجویی فراهم شده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه با اشاره به ضرورت توجه به سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی اظهار کرد : دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام آمادگی کرده که می تواند در قالب یک طرح پژوهشی در جهت افزایش سلامت روان ارتقا توانمندی حرفه ای و همچنین نشاط حرفه ای دانشجویان اقدام کند بر اساس این طرح طی 5 سال شرایط سلامت روان و نشاط دانشجویان رشته های علوم پزشکی سنجیده می شود و در نهایت راهکارهای مناسبی برای ارتقای آن رایه خواهد شد.
 
 انتقاد از تحمیل دانشجوی خارج از ظرفیت به دانشگاه‌ها
به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی با اشاره به موضوع سهمیه ها در پذیرش دانشجو در دانشگاه‌های علوم پزشکی، اظهار کرد: امسال بیشترین میزان رقابت در کنکور برای تصاحب صندلی در رشته‌های علوم پزشکی بود که همین مساله یکی از مشکلاتی است که باید جهت مرتفع کردن آن فرهنگ سازی شود.
وی با بیان اینکه هم اکنون 60 هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل در دانشگاه‌های علوم پزشکی هستند، گفت: تمام نیازهای 20 سال آینده کشور با همین تعداد فارغ التحصیل مرتفع می شود، بنابراین اصرار غیرکارشناسانه و بدون طراحی زیرساخت برای افزایش 2 برابری ظرفیت پذیرش دانشجوی علوم پزشکی نادرست بوده و منجر به ایجاد مشکل می‌شود.
وی با بیان اینکه در برخی از رشته ها با افزایش 43 درصدی ظرفیت پذیرش روبرو بودیم، گفت: بدون وجود عرصه و زیرساخت لازم نمی توان نسبت به تربیت دانشجوی باکیفیت اقدام کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نبود زمینه اشتغال و معیشت مناسب را دلیل عدم اقبال متقاضیان به سمت رشته‌های مهندسی و انسانی دانست و گفت: اگر در پذیرش دانشجوی پزشکی نیز بدون توجه به زیرساخت ها اقدام کنیم به زودی با اشباع بازار پزشکی کشور و سرخوردگی فارغ التحصیلان روبرو خواهیم شد.
وی تاکید کرد: در تعیین ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی باید کار کارشناسی و تحلیلی انجام شود نه جوسازی و کار هیجانی.
دکتر زالی با اشاره به موضوع سهمیه شهدا و ایثارگران نیز عنوان کرد: اساسا هیچ کس نسبت به تخصیص سهمیه ایثارگران و خانواده‌های محترم آنها برای پذیرش در دانشگاه حرفی و مخالفتی ندارد بلکه باید در کنار این مساله مراقب باشیم تا نخبگان سهمیه آزاد و نبوغ دانش آموزان نیز صدمه و آسیب نبینند.
وی مشکل امروز خانواده های محترم شهدا و ایثارگران را مسایل معیشتی، رفاهی و اشتغال عنوان کرد و گفت:‌برای تقدیر و ارج نهادن به این عزیزان باید نسبت به تهیه بسته‌های حمایتی برای آنها اقدام کرد، از ابتدا راه را اشتباه رفتیم مشکل این افراد تعیین سهمیه برای ورود به دانشگاه نیست.
وی با اشاره به وضعیت سهمیه پذیرش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کنکور 98 ،اظهار کرد:‌ در طول 5 سال گذشته درصد ورود دانشجویان با سهمیه آزاد رو به رشد بوده است .
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با انتقاد از تحمیل دانشجوی خارج از ظرفیت به دانشگاه‌ها، عنوان کرد: به عنوان نمونه علی رغم کار کارشناسی صورت گرفته برای تامین نیاز دانشگاه به پذیرش دانشجو در 3 رشته اصلی علوم پزشکی دانشجوی اضافی و خارج از ظرفیت به دانشگاه تحمیلی شد. به عنوان نمونه ظرفیت اعلامی ما در رشته پزشکی 150 نفر بود که دوبرابر آن یعنی 287 نفر و  در رشته دندانپزشکی 70 نفر به 105 نفر افزایش یافت.
وی با بیان اینکه هم اکنون 4 هزار دانشجوی دکترای حرفه ای در دانشگاه ما در حال تحصیل هستند، گفت: در رشته‌های پزشک و دندانپزشکی با افرادی روبرو شدیم که بار اضافی و برنامه ریزی نشده را بر دانشگاه تحمیل کردند.
 
کالج بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی راه‌اندازی می‌شود
دکتر زالی در ادامه با اشاره به موضوع فروش صندلی در دانشگاه های علوم پزشکی ضمن درخواست از رسانه‌ها برای دقت بیشتر در زمینه انعکاس اینگونه‌اخبار در فضای رقابت علمی و بین المللی منطقه و دنیا، اظهار کرد: مساله فروش صندلی موضوعی بود که در ابتدای انتصاب بنده به عنوان رییس دانشگاه، مطرح شده بود به همین دلیل طی یک کار بنیادی و اساسی و بررسی فنی، لیست تمامی پذیرفته شدگان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و کسانی که از طریق سازمان سنجش معرفی و برایشان کارت صادر شده بود، بررسی شد.
 
هیچ مستندی مبنی بر فروش صندلی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود ندارد
وی با تاکید بر اینکه طی این بررسی ها هیچ مستندی مبنی بر فروش صندلی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وجود ندارد، گفت: در این بررسی ها وضعیت دانشجویان انتقالی از دانشگاههای خارج از کشور نیز بررسی شد. با این حال سیاست دانشگاه نیز همچون دانشجو، مسدود کردن و توقف روش های پذیرش خارج از عرف دانشجوست چراکه ما نیز پذیرش دانشجوی انتقالی از دانشگاه‌های داخل را خارج از عدالت آموزشی می‌دانیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به طرح جدید دانشگاه در حوزه بین الملل به راه‌اندازی کالج بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خبر داد و گفت:‌با این طرح به دنبال جذب دانشجوی خارجی واقعی و ورود ارز به کشور هستیم و در این راستا در حال طراحی ساز و کار مستقلی برای این کالج بین المللی هستیم.
وی با ابیان اینکه این طرح جایگزین پذیرش دانشجوی انتقالی می‌شود، گفت:‌فارغ التحصیلان خارجی کالج بین المللی پس از پایان تحصیلات به کشور خود باز گشته و به عنوان سفیر علمی و فرهنگی ما عمل خواهند کرد.
دکتر زالی با اشاره به رقابت گسترده در حوزه دستاوردهای پزشکی و علمی با کشورهای منطقه ، گفت: در این فضای رقابتی باید در انعکاس اخبار دقت بیشتری داشته باشیم ، به عنوان نمونه سطح دانشگاه ما در حدیست که در برخی از حوزه ها به عنوان همکار مشترک WHO در منطقه مدیترانه شرقی عمل می کنیم، بسیاری از رقیبان ما در منطق پولو نفوذ بالایی دارند، بنابراین ما در رقابت سختی قرار داریم که حفظ جایگاه علمی نیازمند عزم جدی همگان است.
 
تایید آموزش پزشکی ایران توسط WFME
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سایر دستاوردهای عظیم دانشگاه علوم پزشکی کشور گفت: به عنوان نمونه اخیرا سازمان WFME به عنوان بزرگترین نهاد اعتبار بخشی بین المللی آموزش پزشکی جهان، اعلام کرد: "آموزش پزشکی در ایران تا 10 سال آینده مورد تایید ماست".
 
صرفه جویی 25 درصدی دانشگاه در حوزه دارو
دکتر زالی در ادامه با اشاره به برخی از اتفاقات مثبت صورت گرفته در حوزه اقتصادی دانشگاه، گفت: علی رغم کمبودها و کسری بودجه به دلیل مدیریت های بهینه اقتصادی صرفه جویی های خوبی صورت گرفته، به عنوان نمونه در حوزه دارو با 25 درصد صرفه جویی و در حوزه سهم متمرکز طرح تحول سلامت 35 درصد صرفه جویی داشتیم.
 
داروخانه‌های خصوصی در تنگنای اقتصادی هستند
وی با اشاره به بدهی دانشگاه در ردیف کارانه کارکنان و اعضای هیات علمی دانشگاه، گفت: با وجود تعویق صورت گرفته در پرداخت کارانه، کارکنان به کار خود با تلاش مداوم ادامه می دهند، ولی عمده‌ترین شکایت پرسنل مسائل معیشتی است که باید رسیدگی شود . به خصوص که الان در آستانه فصل بودجه ریزی هستیم و از مسئولین می‌خواهیم که مطالبات وزارت بهداشت و حوزه سلامت را پرداخت کنند تا خستگی به تن پرسنل و کارکنان خدوم بیمارستان ها و دانشگاه ها باقی نماند.
دکتر زالی با اشاره به مطالب مطرح شده در خصوص داروخانه‌ها، عنوان کرد: این اطمینان را می دهیم که در سطح دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در زمینه ذخایر دارویی و به خصوص اقلام استراتژیک وضعیت خوبی داریم و مردم به هیچ عنوان نگران تامین دارو نباشند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: با این‌ حال در بخش نقدینگی داروخانه‌ها، به دلیل اختلال در زنجیره تولید دارو از کارخانه ها به شرکت های پخش و توزیع و داروخانه‌ها، سیکل معیوبی ایجاد شده و این مشکل به خصوص داروخانه‌های بخش خصوصی را با مشکل نقدینگی روبرو کرده است. چراکه حجم بزرگی از بازار دارویی کشور در اختیار بخش دولتی است و فضا برای بخش خصوصی تنگ شده و به دلایل مختلف از دریافت برخی داروها مثل داروهای بیماران خاص محرومند.
وی با  بیان اینکه این آسیب مردم را نیز متاثر می‌کند، ادامه داد: 90 درصد اقتصاد داروخانه ها به بیماه‌ها متکی است و همین مسایل و اختلالات ایجاد شده در این چرخه، منجر به این شده تا داروخانه‌ها نتوانند از وضعیت اداره سنتی به روش نوین را پیدا کنند.به عبارت دیگر داروخانه‌های خصوصی در چنبره اداره سنتی و انقباضی گیر کرده و در گردش مالی به شدت آسیب پذیر شده اند.
وی با اشاره به اقزایش قیمت دارو و تحمیل بار به مردم نیز گفت: اگرچه قیمت دارو در کشور ما نسبت به قیمت جهانی پایینتر است، ولی باید مراقب باشیم که بار تغییر قیمت دارو بر مردم تحمیل نشود که این مساله مستلزم تقویت نظام سوبسیتی و حمایتی است.
 
9000 داروساز مازاد تا 1404
وی در این رابطه به تفاوت داروخانه‌های ما با بازارهای جهانی گفت: به عنوان نمونه، متوسط فروش یک داروخانه در ترکیه به 3.5 برابر یک داروخانه ایرانی است .
دکتر زالی با اشاره به آمار دیگری در رابطه با حوزه دارویی کشور، گفت: در حوزه تربیت و پذیرش دانشجو نیز باید بازنگری شود،  چراکه در شرایط فعلی تا سال 1404 با 9000 داروساز مازاد بر نیاز روبرو خواهیم بود.
 
الگویی برای تضمین امنیت شغلی نیروها طراحی شود
دکتر زالی همچنین با انتقاد از نبود امنیت شغلی به خاطر نبود ردیف استخدامی برای جذب، عنوان کرد: طی سال های اخیر ردیف‌های جذب نیروهای شرکتی متناسب با نیاز دانشگاهها و بیمارستان‌ها نبوده و همین مساله امنیت شغلی افراد را بامشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است. بنابراین ضروری است که در این مقطع زمانی مجلس برای ایجاد ثبات در امنیت شغلی افراد ورود پیدا کند .
وی دراین رابطه با اشاره به پیشنهادی برای اصلاح این وضعیت، گفت: باید الگویی برای بهینه سازی، بازنگری مجموعه نیروی انسانی شاغل در دستگاه های اجرایی و ارتقای امنیت شغلی افراد تعریف و طراحی شود، چراکه امروز نیروهای ما فاقد امنیت شغلی هستند.
دکتر زالی در بخش دیگر این نشست مطبوعاتی با اشاره به ضرورت ساماندهی مراکز سرپایی معتادان در حوزه تحت پوشش دانشگاه، تصریح کرد:‌در حال حاضر 900 مرکز در این منطقه فعالیت می‌کنند که بخش عمده آنها خصوصی هستند و توجه به نیازهای دارویی این مراکز باید در اولویت باشد، چراکه دارو حلقه وصل معتاد به مراکز درمانی است. البته در این راستا برنامه‌هایی برای توانمندسازی، کاهش خطر و افزایش سطح مشارکت های اجتماعی این افراد طراحی شده و آمادگی لازم برای طراحی یک بسته جامع برای تقویت مراکز درمان معتادین و توانمندسازی و کاهش آسیب معتادان را اعلام می کنیم.
 
تصویب برنامه‌هایی برای بازیابی کرامت اعضای هیات علمی
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه طی سالهای اخیر کرامت اعضای هیات علمی آسیب دیده است، تلاش‌هایی در هیات رییسه جهت بازیابی کرامت اعضای هیات علمی آغاز شده است، چراکه معتقدیم برخورد با افراد از نوع تهدید و چکشی جواب نمی دهد، باید با اجرتای برنامه هایی، به دنبال افزایش سطح نشاط اعضای هیات علمی باشیم که در این رابطه مصوباتی نیز داشته ایم.
 
تجمیع بازدیدهای نظارتی از بخش خصوصی
وی همچنین به مصوباتی برای تسهیل فعالیت بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: تجمیع کلیه بازدیدهای نظارتی از بخش خصوصی یکی از این مصوبات است که با هدف کمک به بخش خصوصی و جلوگیری از بازدیدهای پراکنده حوزه های مختلف دانشگاه، اجرا می شود.
دکتر زالی همچنین با اشاره به ضرورت اصلاح تعرفه ها و معادل گذاری خدمات درمانی، گفت: تعرفه‌ها متناسب با تورم افزایش نیافته که باید اصلاح شود. در این حوزه نظام پلیسی و بگیر و ببند جواب نمی دهد، بلکه به خصوص در بخش دولتی  شورای عالی بیمه باید تعرفه‌ها را با نگاه منطقی بازنگری و اصلاح کند.
 



fa کانون فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  دانشگاه آزاد اسلامی   پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی